top of page

Het Begin 1,2,3 - A1-A2 alap szintű tanfolyam

A0-ról A2 szintre

Következő tanfolyamok:

Het begin 3 A2 tanfolyam

A teljes A1 és A2 kezdő szint összesen három egymásra épülő tanfolyamból áll. Ezen tanfolyamok mindegyike 14 alkalommal megrendezett, egyenként 75 perces órát tartalmaz.

Minden óra rögzítésre kerül, ami később bármikor visszanézhető így, aki esetleg nem tud részt venni egy vagy több órán az sem fog lemaradni semmiről.

Az kurzuson használt könyv: Nederland in Gang, a könyv megvásárlása opcionális. Ehhez a könyvhöz tartozik egy weboldal is extra gyakorlófeladatokkal.

A könyvben megtalálható szókincset digitalizálva is biztosítom Quizlet szettek formájában.

Tanfolyamom résztvevők száma: 4-5 fő

 

Eredmény: Het Begin 1

 

Az alapokat megszerzed és már valamelyest boldogulsz hollandul. Ismered a számneveket, az egyszerű igealakokat és a többes számot. Tudsz ragozni és rövid beszélgetéseket tudsz folytatni hollandul, például be tudsz valakinek mutatkozni vagy kérdéseket tudsz feltenni.

Elért szint: Majdnem A1

 

Eredmény: Het Begin 2

 

Jelentősem fejlődött a nyelvi szinted. Tudsz mondatokat alkotni jelent, múlt és jövő időben. Különböző témákról tudsz beszélgetni holland nyelvű beszélőkkel. Rövid szövegeket tudsz olvasni és megérteni hollandul. Önállóan tudsz megszólítani embereket és beszélgetéseket folytatni.

Elért szint: A1+

 

Eredmény: Het Begin 3

 

Ismét nagy mértékben fejlődött a hollandod. Magabiztosan tudod használni a legsűrűbben használt igeidőket: jelen, jövő és két féle múlt időt. Meg tudod érteni a mindennapi élethez kapcsolódó mondatokat és kifejezéseket. Önállóan tudsz véleményt alkotni és mondatokat megformálni, igeidőtől függetlenül. 

Elért szint: A2

 

A tanfolyam díja: 440€, amit lehet egy vagy két részletben is fizetni.

Een stap op! 1,2,3 - B1 közép szintű tanfolyam

A2-ról B1 szintre

Következő tanfolyamok:

A teljes B1 szint összesen három egymásra épülő tanfolyamból áll. Ezen tanfolyamok mindegyike 12 alkalommal megrendezett 90 perces órát tartalmaz.

Minden óra rögzítésre kerül, ami később bármikor visszanézhető így, aki esetleg nem tud részt venni egy vagy több órán az sem fog lemaradni semmiről.

 

Az kurzuson használt könyv: Nederland in Actie, a könyv megvásárlása szükséges. Ehhez a könyvhöz tartozik egy weboldal is extra gyakorlófeladatokkal.

A könyvben megtalálható szókincset digitalizálva is biztosítom Quizlet szettek formájában.

Mivel már a nyelvtan nagy részét megtanultunk A1-A2 szinten, így a B1 inkább ennek a tudásnak a kiszélesítésre fog koncentrálni. Gyakoroljuk, majd tovább bonyolítjuk a korábban megtanult nyelvtant. A szókincs és szótanulás terén jelentős változás lesz. Az új tananyag kulcsszavakra, kifejezésekre fókuszál, amelyekkel megfűszerezhetjük, kerekíthetjük és sokkal változatosabban mondhatjuk el véleményünket vagy mondanivalónkat. A nyelvtan és szavak mellett erőteljes hangsúlyt fektetünk a mondatformálásra, a rutin szerű mondatképzésre és a gyors szóbeli reagálásra is.

Tanfolyamom résztvevők száma: 3-4 fő

Eredmény: Een stap op! 1

 

A holland nyelvtudásod nagy mértékben javult. Magabiztosan használod a jelen, jövő és két féle múlt időt. Ismered és jól tudod használni kötőszavakat, jól össze tudod fűzni az összetett mondatokat. Bővült a szókincsed, így már kevésbé megszokott témákról is tudsz beszélgetni. Véleményt tudsz formálni, tudsz egy előadást tartani egy témában.

Elért szint: A2+ 

 

 

Eredmény: Een stap op! 2

 

A holland nyelvismereted jelentősen javult. Ismét bővült a szókincsed különböző témákban. Változatosan tudsz valamit megkérdezni, előállni egy ötlettel vagy reagálni mások kezdeményezésére. Könnyedén el tudsz mondani egy régi történetet. A feltételes mód minden alakját magabiztosan használod. Tudsz írni egy motivációs levelet, a nyelvi szinthez megfelelő módon.

Elért szint: majdnem B1

 

Eredmény: Een stap op! 3

 

Tovább fejlesztetted a holland nyelvi szintedet. Tudsz egy prezentációt tartani, akár kevébé hétköznapi témában is. Tudsz vitatkozni, véleményt kifejezni és érvelni. Magabiztosan részt tudsz venni egy interjún. Könnyedén meg tudsz vitatni egy dilemmát és tanácsot tudsz ezzel kapcsolatban adni. Kiterjesztetten vagy képes használni a passzív mondatokat több igeidőben is. Tudsz beszélni egy műalkotásról és gond nélkül képes vagy erről egy kritikát írni.

Elért szint: B1

 

A B1 tanfolyamok fő célja, hogy ne csak el tudjunk valamit mondani, hanem azt egy sokkal magasabb, szofisztikáltabb módon tudjuk megtenni. 

 

A tanfolyam díja: 440€, amit lehet egy vagy két részletben is fizetni.

TaalConnect holland nyelvtanulás
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page